
Tipo On Line
Data 6 Maio 2025 - 13 Maio 2025
Horas 10
Precio 25€
AMPLIAR INFORMACIÓN€25.00
MANIPULACIÓN DE ALIMENTOS
O curso de MANIPULACIÓN DE ALIMENTOS é unha formación obrigatoria e esixida por autoridade sanidade a traballadores/as de hostalería, industria alimentaria, establecementos de venda retallista de alimentación e bebidas, transportistas de alimentos, traballadores/as de escolas infantís, ludotecas, residencias de anciás/os e centros de día, monitorado de tempo libre…. e todos aqueles e aquelas profesionais que manipulen alimentos e/o bebidas.
O curso realizarase utilizando a AULA VIRTUAL de Recursos Galicia.
O alumnado dispoñerá dunha semana para a realización da formación e terá acceso á plataforma En liña as 24 horas dos 7 días da semana
OBXECTIVOS DO CURSO
- Cumprir a lexislación sanitaria vixente en materia de Seguridade Alimentaria.
- Revisar os aspectos relacionados cos procesos de alteración e contaminación dos alimentos.
- Coñecer as principais Enfermidades de Transmisión Alimentaria.
- Repasar as medidas preventivas en materia de hixiene alimentaria (GBPM, Sistema APPCC).
PROGRAMA
- Introdución
- Os alimentos. Alimentación e nutrición. A etiquetaxe
- A alteración e contaminación dos alimentos.
- Hixiene e manipulación de alimentos
- Métodos de conservación dos alimentos
- A formación do-a Manipulador-a de Alimentos
DIPLOMA ACREDITATIVO: Unha vez rematado o curso o alumnado recibirá un Certificado Acreditativo segundo as esixencias da Autoridade Sanitaria, pola realización do curso de MANIPULACIÓN DE ALIMENTOS dunha duración de 10 horas.